תקנון משתלמי בתר (פוסט) דוקטורט
תקנון זה מפרט את תנאי הקבלה להשתלמות בתר-דוקטורט ולקבלת מלגה, מגדיר מהו מעמד של משתלם ואת משך תקופת ההשתלמות.
תקנון זה מפרט את תנאי הקבלה להשתלמות בתר-דוקטורט ולקבלת מלגה, מגדיר מהו מעמד של משתלם ואת משך תקופת ההשתלמות.
These regulations specify the conditions for admission to post-doctoral studies, scholarship receiving and defining the status of the trainee and the duration of the study period
בתקנון זה מפורטים נושאים הקשורים בעבירות משמעת של סטודנטים, הגדרת העבירות והעונשים, רשויות המשמעת, הליכי הדיון והערעור, הליך גישור בפני הדיקן ועוד.
התקנון כולל טפסים נלווים: טופס עדכון בדבר קיום הליך גישור בפני דיקן, טופס הודעת תשלום קנס, כתב קובלנה.
טפסים נלווים: 1. טופס עדכון בדבר קיום הליך גישור בפני דיקן 2. טופס הודעת תשלום קנס 3. כתב קובלנה
נהלי ההוראה והלימודים (נה"ל) שבאתר מינהל הסטודנטים נועדו להסדיר את מרב הנושאים המנהליים-אקדמיים המשותפים לכל תלמידי האוניברסיטה בנוגע ללימודיהם לתארים בוגר ומוסמך. הנהלים נקבעו על ידי ועדת נה"ל שהיא ועדת ההוראה האוניברסיטאית. נהלים נוספים, הנוגעים ללימודים בפקולטות השונות, נקבעים ומתפרסמים על ידי הפקולטות.
מטרות התקנון [באתר דיקנט הסטודנטים] הן לקבוע נהלים וכללים לקיום פעילות ציבורית בקמפוס כדי לאפשר חופש ביטוי מרבי, באופן שימנע פגיעה בשלום הציבור ויימנעו הפרעות ושיבושים למהלך התקין של ההוראה, המחקר והעבודה באוניברסיטה.
מטרתו של נוהל זה היא להסדיר את מינוי נציב קבילות הסטודנטים, סמכויותיו ודרכי הפעלתן.
באוניברסיטה העברית, כמו במרבית המוסדות להשכלה הגבוהה בישראל, יש מסורת רבת שנים של סיוע לתלמידים בדרך של הנגשת חלקים מחומר הקריאה הנדרש. מטרת נוהל זה היא לקבוע את דרך הפעולה המחייבת בקשר להנגשה של חומרים מתוך חומר הקריאה של קורס (ביבליוגרפיה) בשלוש הדרכים המקובלות באוניברסיטה, והן: "שמורים אלקטרוניים", "מקראות" ו"סביבות לימוד מתוקשבות כגון מודל ו- EDUPORTAL ".
תקנון זה נועד כדי להבטיח כי האוניברסיטה תשמש מקום עבודה וסביבת לימודים שאין בהם הטרדה מינית או התנכלות שמקורה בהטרדה מינית. תקנון זה כולל הגדרות לעבירת הטרדה מינית או התנכלות, הנציבות למניעת הטרדה מינית, אופן הדיווח על הטרדה, הליך הטיפול, הרשויות המטפלות ועוד.
הסדר זה נועד למנוע קשרי סמכות במקרים של יחסים אינטימיים בהסכמה בין מורה לתלמיד/ה או כאשר קיימים יחסי מרות בעבודה. הסדר זה אינו גורע מההוראות הנוגעות למניעת הטרדה מינית.
בתקנון זה מפורטים העקרונות והכללים שלפיהם על עובדי המחקר של האוניברסיטה העברית בכל היבט של מחקר, לרבות: תכנון המחקר והגשת הצעות מחקר לגורמים מממנים; הפקת נתונים, תיעודם, ניתוחם ושימורם; ייחוסן של תוצאות המחקר, פרסומן, שיתוף של אחרים בהן ומיסחורן.
תקנון זה מגדיר מה נחשב לניגוד עניינים במחקר, מהן חובות הגילוי, הוועדה לניגוד עניינים ואופן פעילותה ועוד.
בנוהל זה מפורטים העקרונות שלהם יהיה כפוף כל מחקר מדעי שבו מעורבים בני אדם.
תקנות אלו נועדו להסדיר את עניין שפת ההוראה באוניברסיטה העברית. בחוקת האוניברסיטה נקבע כך: "שפת ההוראה תהיה עברית, ואולם במקצועות מיוחדים או בנסיבות מיוחדות מותר, על-פי תקנות שיותקנו לדבר, לסטות מן הכלל הזה".
הוועדה המתמדת אישרה בישיבתה מיום ג' בכסלו תשע"ח, 21.11.17, תקנות לעניין שפת ההוראה באוניברסיטה, כדלקמן:
בחוקת האוניברסיטה, בסעיף 4, נקבע כך: "שפת ההוראה תהיה עברית, ואולם במקצועות מיוחדים או בנסיבות מיוחדות מותר, על-פי תקנות שיותקנו לדבר, לסטות מן הכלל הזה".