מלגות וקרנות

כל המלגות מפורסמות גם באתר המלגות הכללי של האוניברסיטה

תקנון מלגות מחיה- מוסמך ודוקטור

המלגות הכלל אוניברסיטאיות שתחת סמכות הרקטור:

בטיפולה של הגב' סורנה סיגל  טל. : 02-5882944. דוא"ל:soranas@savion.huji.ac.il 

לתלמידי מחקר במדעים הניסויים:

  • מלגות מקרן אדאמס
  • מלגות מקרן עזריאלי
  • מלגות מקרן קלור
  • מלגות קרפלס בני קיבוצים במדעי הטבע, רפואה וחקלאות (שמיועדות גם לתלמידי בוגר ומוסמך)

 לתלמידי מחקר במדעים העיוניים:

  • תכנית מלגות נשיא
  • מלגות מקרן עזריאלי למדעי הרוח והחברה

 לתלמידי מחקר מכל תחומי לימוד:

  • מלגות בשיתוף משרד הקליטה לעולים חדשים
  • מלגות קלאוזנר לעולים חדשים המתחילים לימודי דוקטור (שמיועדת גם לתלמידי מוסמך)
  • תכנית מלגות ע"ש אריאן דה רוטשילד לדוקטוראנטיות מצטיינות עם מצב סוציו-אקונומי קשה
  • מלגות מקרן וולף
  • מלגות ייעודיות מקרנות שעומדות לרשות הרקטור
  • כל מלגות ות"ת (המועצה להשכלה גבוהה)

מלגות  לדוקטורנטים עולים ממשרד הקליטה

מלגות המיועדות עבור עולים חדשים וישראלים חוזרים שרשומים ללימודי דוקטורט (כולל מעמד קדם-דוקטורט). מדובר במלגה עם מאטצ'ינג שניתן לקבל במשך 3 שנים. גובה המאטצ'ינג הנדרש,  גדל בכל שנה.

*המלגה לא ניתנת לשנה אקדמית אלא ניתנת ל 12 חודשים בהתאם למועד אישור הוועדה במשרד הקליטה.

תהליך קבלת המלגה

  1. על הדוקטורנט ליצור קשר עם  יחידת "קליטה במדע"  במשרד הקליטה  ולקבל את אישור משרד הקליטה לזכאות למלגה.
  1. הדוקטורנט או משרד הקליטה יפנו לסורנה סיגל מהמינהל האקדמי על מנת להתחיל את התהליך. על הדוקטורנט לקבל מסורנה טופס ומידע לגבי הגשת הבקשה, ולאחר מכן להשיב לה  את הטופס חתום ע"י כל הגורמים הרלוונטיים (הדוקטורנט, המנחה והדיקן).
    לטופס החתום, יש לצרף קורות חיים, תקציר המחקר ומכתב המלצה של המנחה, שבו יש גם ההתחייבות לממן את המאטצ'ינג הנדרש.
  1. לאחר קבלת המסמכים החתומים, (כולל ההתחייבות למימון), סורנה מגישה בקשה למשרד הקליטה מטעם האוניברסיטה לקבלת המלגה.
  1. לאחר אישור הבקשה בוועדת משרד הקליטה, מתקבל הסכם הענקת המלגה למשך שנה. עם קבלת ההסכם, הדוקטורנט, המנחה, החשב והמנהלן העוסק בנושא מיודעים על אישור המלגה, והחשב מדווח את המלגה של הדוקטורנט.
  1. לאחר שהמלגאי חותם על החוזה, סורנה מטפלת בהחתמת החוזה על ידי כל הגורמים הרלוונטיים באוניברסיטה.
  1. כחודשיים לפני תום שנת המלגה, מנהלן הפקולטה בודק עם המנחה האם יש את המאטצ'ינג הנדרש עבור בקשת המשך המלגה ואם יש, שולחים לסורנה דוח התקדמות במחקר, מכתב המלצה מהמנחה עם התחייבות למאטצ'ינג, וטופס ביצוע התנדבות בשנת המלגה.
  1. בתום השנה השלישית של המלגה ימסור המלגאי דו"ח אקדמי מסכם, בו תהיה התייחסות לתאריך משוער לסיום הדוקטורט. דו"ח זה עובר למשרד הקליטה.