הענקת תארי דוקטור לשם כבוד

האוניברסיטה מעניקה מדי שנה כעשרה תארי דוקטור לשם כבוד. מועמדים/ות מצטיינים/ות בתחומם/ן מתחום האקדמיה יוצעו ע"י דיקני הפקולטות ובתי-הספר העצמאיים. (ככלל, תגיש כל פקולטה לא יותר ממועמד אחד) מועמדים בקטגוריית 'אנשי ציבור' יוצעו ע"י האגף לקשרי חוץ או ע"י לשכת הנשיא. האגף, לפי שיקול דעתו, יידע את אגודות השוחרים, כולם או מקצתם על האפשרות להגיש מועמדים. במקביל תכונס ועדה מיוחדת בראשותו של דיקן הפקולטה למדעי הרוח אשר תציע מועמדים, מתחומי היצירה האמנותית וחיי הרוח ותדרג אותם. הרכב הוועדה ייקבע ע"י סגן הרקטור ודיקן הפקולטה למדעי הרוח. ההמלצות שתוגשנה תכלולנה את נימוקי חברי הוועדה.

בשלב זה אין להודיע למועמד על דבר מועמדותו לפני האישור הסופי של הסינט.

ישיבת הסינט בה מתקבלות ההחלטות מידי שנה על מקבלי תוארי ד"ר לשם כבוד מתקיימת בדרך כלל בישיבה הראשונה של שנת הלימודים. טקס הענקת התארים יתקיים ככלל בשבוע חבר הנאמנים של אותה שנה.

rabin

רמטכ"ל מלחמת ששת הימים, רב אלוף יצחק רבין, נואם באמפיתאטרון של קמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים, בטקס קבלת תואר דוקטור לשם כבוד, ירושלים, סיוון תשכ"ז - 1967.

חברי ועדת התארים בתשע"ט:

פרופ' ברטה סיוון לבבי- סגנית רקטור, יו"ר